Enrique Granados

Enrique Granados
ORIENTAL

Aquesta peça és la segona de les Dotze Dances Espanyoles per a piano que Enrique Granados va composar a finals del segle XIX. Aquí us oferim una delicada versió per a guitarra a càrrec d’Ariana Burstein i Roberto Legnani.

Escolta-la  

Pau Casals

Pau Casals
EL CANT DELS OCELLS

Aquesta és una cançó tradicional catalana de Nadal. Pau Casals, des del seu exili, la va donar a conèixer i popularitzà fora de Catalunya a l’interpretar-la al començament de tots els seus concerts.

Escolta-la  

Jordi Savall

Jordi Savall
LACHRIMAE CARAVAGGIO

Inspirant-se en alguns dels quadres de tema religiós de Caravaggio, Jordi Savall va realitzar aquest magnífic disc en el qual barreja composicions pròpies amb altres d'autors del Renaixement. Un treball que el mestre Jordi Savall dedica com a homenatge pòstum, a la seva esposa, amiga i col·laboradora Montserrat Figueres. Jordi Savall comentava: “Tot el que va fer estava impregnat de llum. Li dec moltíssim com a ésser humà i com a artista”.

Escolta-la  

Ferran Savall

Ferran Savall
IMPRO

"IMPRO és un projecte en constant canvi i moviment, com ho és la vida i l’univers. És el meu darrer projecte i alhora el primer, ja que l’art de la improvisació, al principi com un joc, m’ha acompanyat des de sempre. Impro és un conjunt d’instantànies d’un passat que es fa present, de fragments d’un tros de vida impulsada per les ganes de jugar, crear, descobrir i compartir".

Escolta-la  

Henry Purcell (1659 – 1695)

Henry Purcell (1659 – 1695)
MÚSICA PER AL FUNERAL DE LA REINA MARY

Henry Purcell està considerat com el compositor anglès més important del Barroc. Purcell és conegut, sobre tot, per les seves òperes (Dido i Eneas; Dioclasian; The Fairy Queen o La Tempesta) i la seva música religiosa. També va dedicar, a diversos monarques, un bon nombre de cantates i odes. Entre aquestes peces, destaquen les que escrigué per a la reina Mary (Why are all the Muses mute, Arise my muse). La peça que presentem la va compondre per al funeral d’aquesta regna.

Escolta-la  

Johan Sebastian Bach

Johan Sebastian Bach
LES VARIACIONS GOLBERG

Les Variacions Golberg, peça atribuïda a Bach, estan envoltades de misteri. Segons el relat de Forkel, un dels seus primers biògrafs, el comte Kaiserling, ambaixador de Russia a Dresden, li encarregà a Bach la composició d’una sèrie de peces que el seu clavicordista havia de tocar-li en les nits d’insomni. Aquestes peces, portarien el nom del seu intèrpret, Johann Gottlieb Goldberg. Parlar de les Variacions Golberg, és, sobretot, parlar de Glenn Gould, icona cultural dels anys 50. També brillant és la versió, a ritme de jazz, de Jacques Loussier.

Escolta-la  

Lévon Minassian

Lévon Minassian
SONGS FROM A WORLD APART

El duduk és la veu d’un poble sense terra. El duduk és, per excel•lència, la veu del poble armeni. La música de “Songs from a world apart” ens transporta a un temps fora del temps.

Escolta-la  

Anouar Brahem

Anouar Brahem
ASTRAKAN CAFÉ

Anouar Brahem ens submergeix, amb aquest àlbum, en un món íntim ple de bellesa i sensibilitat.

Escolta-la  

Mago de Oz

Mago de Oz
DESDE MI CIELO

Comparteixo aquest cançó que m’ha fet arribar F-J F. En record de G.

Escolta-la  

Lletra de Claude Françoise i Interpretada per Josep Carreras

Lletra de Claude Françoise i Interpretada per Josep Carreras
COM HE FET SEMPRE

En agraïment a A. S. que va compartir amb nosaltres una una gran pèrdua i aquesta cançó.

Escolta-la  

Manuel de Falla

Manuel de Falla
LA ROMANZA DEL PESCADOR

La Romanza del Pescador forma part del ballet Amor Brujo, mítica peça musical composta pel mestre Manuel de Falla i que ha esdevingut en una de les obres més interpretades de la historia de la música espanyola.

Escolta-la  

Umberto Giordano

Umberto Giordano
LA MAMMA MORTA

La mamma morta és una ària de l’opera Andrea Chénier, d’Umberto Giordano. Ambientada en plena Revolució Francesa, és una òpera sobre la lluita pels ideals i sobre l’únic sentiment que pot salvar el món. Magdalena, la soprano de l’òpera, explica, en aquesta ària, els estralls que la revolució ha fet en la seva família, començant per la seva mare que és assassinada pels revolucionaris. Aquesta ària, potser la més famosa d’aquesta òpera, forma part de la banda sonora de “Philadelphia”.

Escolta-la  

Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart
RÈQUIEM EN RE MENOR, K. 626

El rèquiem, o missa de rèquiem, és la missa de difunts en la litúrgia romana, un prec per les ànimes dels difunts, just abans de l’enterrament o en les cerimònies fúnebres. La Missa de Rèquiem en re menor, K. 626 de Mozart és una obra basada en textos llatins que el compositor deixà inacabada ja que morí abans de finalitzar-la. Són molts els mites i llegendes que envolten aquesta composició.

Escolta-la  

Frederic Mompou

Frederic Mompou
MÚSICA CALLADA

“Música Callada” obra cabdal del compositor Frederic Mompou és una prova que la música, també, pot ser callada, esdevenint la veu del silenci. En ella hi trobem evocacions de melodies del folklore català i del paisatge sonor de la infantesa del compositor. En paraules de Mompou “És la música menys composta del món”.

Escolta-la  

Pep Lladó

Pep Lladó
ANDAR CONTIGO. RUMBAS PARA LOLI

"Andar contigo" és una de les cançons que Pep Lladó va escriure al morir la seva companya, Loli. Aquestes cançons plenes de sentiment són l'expressió del procés de dol de l'autor. Les 10 cançons que formen part de l’àlbum “Andar contigo. Rumbas para Loli” es poden descarregar a: http://www.pepllado.com/andarcontigo/index.html#.

Escolta-la  

Eric Clapton

Eric Clapton
TEARS IN HEAVEN (Llàgrimes en el cel)

Cançó escrita per Eric Clapton y Will Jennings en memòria del fill del primer, mort al caure accidentalment del 53è pis d’un gratacel de Nova York. Aquesta sentida balada va ser escrita als nou mesos de la mor de l’infant t i ha esdevingut un dels grans temes d’Eric Clapton.

Escolta-la  

Arianna Savall

Arianna Savall
L'AMOR

Bella Terra és un recull de poemes musicats i interpretats a l’arpa per Arianna Savall. “L’amor”, de Miquel Martí i Pol, ens descobreix l’amor i el dolor que com una trena s’enllacen, a voltes, en la nostra vida. Més enllà, "d’aquest cos tan malmenat per la vida", hi ha el desig de viure. L’amor ens dóna la força per gaudir de l‘instant.

Escolta-la  

Montserrat Figueras

Montserrat Figueras
EL CANT DE LA SIBIL·LA

La nit de Nadal, Mallorca celebra les Matines, les misses que commemoren el naixement de Jesús i, durant les quals, té lloc l’emotiu Cant de la Sibil•la, un drama litúrgic medieval nadalenc d’origen incert en què es profetitza la fi de món i la segona vinguda de Jesucrist per jutjar els fills de Déu.

Escolta-la  

Eduard Iniesta amb l'Orquestra de Cambra Catalana

Eduard Iniesta amb l'Orquestra de Cambra Catalana
EL GOS SOLITARI DE MOZART

Amb motiu del 25è aniversari de l'Orquestra de Cambra Catalana el músic Eduard Iniesta va compondre l'obra "El gos solitari de Mozart" basada en cinc poemes de Joan Margarit.

Escolta-la  

Judit Nedermann

Judit Nedermann
PENA

"Pena és la paraula que m’abraça cada dia quan em llevo i comprovo que no hi ets. Pena és el que sento quan em miro i només veig aquella dona que mai he arribat a ser. Pena que em destrossa quan em mires i em somrius i em dius “Adéu” com si mai no hagués passat res. I ploro, i deixo que les llàgrimes em besin com abans ho feien els teus llavis, llavis que mai més podré sentir".

Escolta-la