Llibres divulgatius

Ramon Bayés

Ramon Bayés
EL PSICÓLOGO QUE BUSCABA LA SERENIDAD

Amb una prosa brillant, profunda i, alhora, propera, Ramon Bayés reflexiona, en aquest llibre, sobre la finalitat de vida, el pas del temps, el sofriment i la vellesa.

Més informació  

Ramón Bayés

Ramón Bayés
AFRONTANDO LA VIDA, ESPERANDO LA MUERTE

El missatge que es vol transmetre en aquest llibre es podria sintetitzar en una frase d'Eric Cassell: “Els que sofreixen no són els cossos, són les persones”. Davant la complexitat creixent de la nostra societat és necessari replantejar els seus objectius de salut per al segle XXI. La prevenció i curació de les malalties i la pal·liació del sofriment constitueixen obligacions bessones per als professionals sanitaris. L'autor reflexiona, des de la psicologia, en el concepte, avaluació i terapèutica del sofriment, aplicant el coneixement aconseguit a diferents escenaris: la vellesa, la mort sobtada i inesperada, les unitats de cures crítiques, les unitats de cures pal·liatives, el suïcidi assistit i l'eutanàsia, la mort dels nens, el dol. (Extret de: Alianza Editorial)

Més informació  

Alba Payàs

Alba Payàs
EL MENSAJE DE LAS LÁGRIMAS

Alba Payàs, una de les més importants especialistes en el tractament del dol, ens regala aquesta guia clara, senzilla i pràctica per afrontar el dolor, fruit de la pèrdua d'un ésser estimat. La pèrdua d’un ésser estimat és una experiència colpidora que fa que tota la nostra vida trontolli. Payàs ens facilita les eines bàsiques per gestionar el dolor i elaborar el dol.

Més informació  

Alba Payàs

Alba Payàs
LAS TAREAS DEL DUELO: PSICOTERAPIA DE DUELO DESDE UN MODELO INTEGRATIVO RELACIONAL

Alba Payás ens ofereix una guia d'intervenció terapèutica que permet identificar les necessitats específiques de la persona en dol i proposa mètodes d’intervenció concrets per als diferents moments del procés. Una guia pràctica per a professionals i estudiants que presenta un nou enfocament del tractament del dol.

Més informació  

Jorge L. Tizón García

Jorge L. Tizón García
EL HUMOR EN LA RELACION ASISTENCIAL

Aquest llibre pretén recollir i revaloritzar la importància i la utilitat de l'humor en la relació assistencial i oferir un incipient manual d'instruccions d’allò còmic i la comicitat en la relació entre metge i pacient. Tizón ofereix una primera aproximació a la utilització de l'humor en la relació assistencial, basada en l'espontaneïtat, tot i que subjecte a cert control afectiu i cognitiu mitjançant un enquadrament assistencial adequat. (Extret de: Casa del Libro)

Més informació  

J. Willian Worden

J. Willian Worden
EL TRATAMIENTO DEL DUELO

J. William Worden descriu els mecanismes del dol i els procediments que s'han d'emprar perquè l'individu afronti la seva pèrdua i el seu dolor, i pugui seguir el procés que li permetrà superar-los. També ens explica perquè els processos de dol mal resolts poden originar problemes que acaben convertint-se en patologies que requereixen tractament i que el psicoterapeuta haurà de diagnosticar i tractar. Aquest és Un llibre de clàssic sobre la teràpia del dol des d'un punt de vista cognitiu.

Més informació  

Richard G. Erskine, Janet P. Moursund, Rebecca L. Trautmann

Richard G. Erskine, Janet P. Moursund, Rebecca L. Trautmann
MÁS ALLÁ DE LA EMPATÍA

Aquest llibre es centra en la importància de la relació en psicoteràpia. Les relacions entre les persones constitueixen la base de la nostra vida diària. Precisem d'aquest contacte amb els altres, ens fa falta pel sentit del respecte i del valor que produeix, i per les necessitats relacionals que satisfà. Quan afrontem els inevitables traumes de la vida la nostra capacitat d'establir un contacte ple amb els altres sofreix, resultant, sovint, perjudicada. Quan les necessitats relacionals no se satisfan, es produeix una disfunció psicològica. (Extret de: Desclée De Brouwer)

Més informació  

Robert A. Neimeyer

Robert A. Neimeyer
APRENDER DE LA PÉRDIDA

“Aprendre de la pèrdua” ofereix una nova perspectiva sobre el dol tant a les persones que han sofert alguna pèrdua com als professionals que poden ajudar-les. Inclou una llista de recursos com ara llibres, organitzacions i portals a internet que permetran al lector aprofundir en cadascun dels temes tractats. Neimeyer desenvolupa una nova teoria sobre el dol com a procés de reconstrucció de significat, considerant-lo com un procés actiu de transformació.

Més informació  

Joan-Carles Mèlich

Joan-Carles Mèlich
FILOSOFÍA DE LA FINITUD

La finitud no és la mort sinó la vida. Si som finits és perquè vivim sempre acomiadant-nos i no podem controlar els desitjos, records i oblits, perquè el nostre és un món que mai ens pertany del tot, ni serà plenament còsmic, ordenat o paradisíac. Som el resultat de l'atzar i de la contingència i no tenim més remei que triar enmig d'una terrible i dolorosa incertesa. (Extret de: Herder.com)

Més informació  

Iona Heath

Iona Heath
AYUDAR A MORIR

“Morir es part de la vida, no de la mort; s’ha de viure la mort”. Amb aquesta senzillesa i rotunditat ens parla la doctora Heath de la mort, de l’acompanyar i de la vida. Aquest llibre és un intens viatge per la vida perquè el temps de morir és, també, temps de vida.

Més informació  

José Carlos Bermejo

José Carlos Bermejo
ESTOY EN DUELO

José Carlos Bermejo escriu aquest llibre no com un tractat sobre el dol, sinó pensant en la persona que ha patit la pèrdua d'un ser estimat. És una obra feta de reflexions, de meditacions, de testimonis de persones en procés de morir i d'aquells que els sobrevisqueren, havent d'elaborar el seu sofriment. Per tots aquells que han estimat en aquesta vida, i que han sofert per la pèrdua de la persona estimada. (Humanizar)

Més informació  

Pat OGDEN - Kekuni MINTON - Clare PAIN

Pat OGDEN - Kekuni MINTON - Clare PAIN
EL TRAUMA Y EL CUERPO

“Per multitud de raons, el cos ha quedat exclòs de la cura verbal”. Amb aquestes paraules que obren el llibre, els autors anuncien l'ampliació de la teràpia verbal tradicional i exposen un enfocament original per al tractament de la traumatització psicològica. Sabem que les experiències traumàtiques es tradueixen en reaccions sensoriomotrius -imatges, sons, olors, sensacions corporals intrusives, dolor físic, constricció, entumiment. Cal un enfocament holístic ment-cos per poder aplicar un tractament eficaç. (Extret de: Desclée De Brouwer)

Més informació  

Carl R. Rogers

Carl R. Rogers
EL PROCESO DE CONVERTIRSE EN PERSONA

Carl R. Rogers va ser un dels principals impulsors de l'enfocament terapèutic conegut com a teràpia centrada en el client en el què s'elimina tota actitud directiva, per part del terapeuta, i s'afavoreix una relació de recerca i maduració afectiva que permeti al client convertir-se en persona.

Més informació  

Atul Gawande

Atul Gawande
SER MORTAL

Atul Gawande, cirurgià en exercici, passa revista a les limitacions i incapacitats de la medicina quan s'acosta la mort. I descobreix com es poden fer millor les coses. 'Creiem que la medicina consisteix a garantir la salut i la supervivència. Però en realitat, és molt més que això. Perquè els qui sofreixen una malaltia greu tenen altres prioritats, al marge de perllongar la seva vida".

Més informació